Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Hållbarhet & miljö

Hållbarhet och miljö - en del av vår identitet

 

Vi arbetar ständigt med att göra så hållbara val som möjligt när vi tar fram nya produkter. Det gäller råvaran och hur den produceras men också hur den transporteras hem till oss. Våra tomater är ett exempel där vi alltid försöker frakta den på fulla tåg istället för med lastbil.

 

En annan viktig aspekt för oss är att se över förpackningarna då de självklart påverkar vår miljö men också arbetsmiljön för våra kunder. Vi var tidiga med vår easybag, en påse som effektiviserar produktionsprocessen och därmed kräver mindre vatten och energi. Vi arbetar ständigt med att få ner mängden plast utan att sänka kvalitén på produkten. Flera av våra påsar har dessutom fått ett extra grepp för att bli än mer ergonomisk och på så sätt underlätta i köket för våra kunder.

Som en stor kund hos utländska producenter kan vi ställa krav på förpackningar och driva utveckling, men vi gör också skillnad för svenska producenter. Vår lingonsylt är numera Från Sverige-märkt och vi ställer naturligtvis krav på vår leverantör för att säkerställa att bärplockningen skett under schyssta villkor.

Om någon produkt får ett överlager samarbetar vi med Matmissionen för att minska svinn och stötta de som behöver maten bäst. Genom att donera till Matmissionen kan vi hjälpa dem att hjälpa, läs mer här:

Matmissionen - social supermarket | Stockholms Stadsmission

 

Våra hållbarhetsmärkningar

KRAV-märket visar att en vara är ekologiskt producerad. Det betyder att den är producerad med hänsyn till naturen, klimatet, djuren och människorna.

 

Från Sverige är en frivillig ursprungsmärkning som gör det enkelt att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.

EU ekologiskt är en certifiering och märkning som visar att produkten är odlad eller tillverkad enligt EU:s regler för ekologisk produktion.

                                                   

Vår uppförandekod

Tage Lindblom har en uppförandekod som alla våra leverantörer måste skriva på innan vi startar ett avtal. Där beskriver vi vilka krav vi ställer på oss själva och på våra leverantörer inom socialt- och miljömässigt ansvarstagande. Uppförandekoden är bl a baserad på FN:s principer Global Compact samt ILO:s konventioner om rättigheter i arbetslivet. Viktiga frågor som vi reglerar i uppförandekoden är bl a barnarbete, diskriminering, hälsa och säkerhet, anställningsvillkor, miljöansvar, djurvälfärd samt korruption och mutor.

 

Vår hållbarhetsrapport

Våra hållbarhetsmål och KPI:er presenteras i Consivos hållbarhetsrapport.

Consivos hållbarhetsrapport

 

Hjälp oss att hjälpa klimatet

Vi vill gärna hjäpa dig att jobba mer hållbart. Här ger vi några konkreta tips som du kan tänka på i ditt kök.

 

Grönsaksbaserat, fyll ut och fyll upp

För att minska utsläppen vill vi försöka få våra gäster, både i skolan och på restaurang att ha mer grönt på sin tallrik. Vi erbjuder ett stort sortiment av bönor, linser, antipasti, paneer mm som tillsammans blir en vacker färgpalett för ögat och känns bra för både kropp och miljö. 

 

Ekologiskt sortiment och hållbara val

I tuffa tider när ekonomin påverkar våra val av råvaror händer det lätt att man väljer bort ekologiskt från sina inköp. Men för att aktivt fortsätta värna om vår miljö och framtid - fortsätt handla bra gröna råvaror! Det är inte där köksekonomin gör sina största besparingar, anser vi. Hör gärna av er till oss för att höra mer om hur vi kan hjälpa er spara pengar i köket utan att göra allt för stora avtryck på miljön.

 

Återanvänd och minska svinn

Att bygga sin meny på ett antal artiklar som används i både varma/kalla rätter gör att man lättare omsätter hela förpackningen och på så sätt slipper kasta mat. Ett annat exempel är våra färdigkokta salladsblandningar från Bonduelle. De kommer frysta och är enkla att ta fram och tina lite i taget för att minska sitt svinn.

Tage Lindblom® All rights reserved