Hjälp oss att hjälpa klimatet
Vi vill gärna hjäpa dig att jobba mer hållbart. Här ger vi några konkreta tips som du kan tänka på i ditt kök.
Grönsaksbaserat, fyll ut och fyll upp
För att minska utsläppen vill vi försöka få våra gäster, både i skolan och på restaurang att ha mer grönt på sin tallrik. Vi erbjuder ett stort sortiment av bönor, linser, antipasti, paneer mm som tillsammans blir en vacker färgpalett för ögat och känns bra för både kropp och miljö.
Ekologiskt sortiment och hållbara val
I tuffa tider när ekonomin påverkar våra val av råvaror händer det lätt att man väljer bort ekologiskt från sina inköp. Men för att aktivt fortsätta värna om vår miljö och framtid - fortsätt handla bra gröna råvaror! Det är inte där köksekonomin gör sina största besparingar, anser vi. Hör gärna av er till oss för att höra mer om hur vi kan hjälpa er spara pengar i köket utan att göra allt för stora avtryck på miljön.
Återanvänd och minska svinn
Att bygga sin meny på ett antal artiklar som används i både varma/kalla rätter gör att man lättare omsätter hela förpackningen och på så sätt slipper kasta mat. Ett annat exempel är våra färdigkokta salladsblandningar från Bonduelle. De kommer frysta och är enkla att ta fram och tina lite i taget för att minska sitt svinn.