Grötris är ett speciellt sorts ris som har runda korn. Denna typ av ris har egenskapen att det färdigkokade riset till skillnad från långkornigt ris, blir klibbigt på grund av att kornen kokar sönder vid tillagning. Använd detta fantastiska ekologiska ris till en god risgrynsgröt eller rispudding.
Detta ekologiska ris med sin neutrala smak passar utmärkt som tillbehör till de flesta rätter. Med parboiled menas att man ångtrycksskalar riset och därmed pressar in en del av silverhinnans näringsämnen, proteiner och vitaminer in i kärnan på kornet. Utan denna process skulle dessa ämnen gå förlorade efter att riset skalats och polerats.
Basmatiris är ett långkornigt och aromatiskt ris som vid kokning blir väldigt fluffigt. Detta ekologiska ris med sin härliga konsistens och smak passar kanske som allra bäst till curryrätter men går givetvis alldeles utmärkt att servera tillsammans med annan typ av mat.
Arborio är ett klassiskt risottoris med ganska stora korn och ett måste för att laga en riktig italiensk risotto. Det tar upp mycket vätska och ger ifrån sig lagom mycket stärkelse för att ge den rätta krämiga konsistensen. Vårt risottoris är ekologiskt och odlat i italien.
Jasminris är ett aromatiskt vitt, långkornigt ris. Den karaktäristiska klibbiga konsistensen gör riset perfekt som tillbehör till grytor. Vårt jasminris är ekologiskt odlat och kommer i storköksanpassad 5kg påse.