Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Black bean burgers & bites

Black bean Burgers & bites

10 portioner

 

6 msk olivolja

150 g hackad gul lök

800 g sköljda Bonduelle Easybag svarta bönor *19060

200 g finriven morot

1 msk hackad/pressad vitlök

4 tsk rökt paprikapulver

2 tsk spiskummin

2 tsk Sambal oelek

2 krm svartpeppar

2 msk balsamvinäger

2 msk vitvinsäger

2 msk tomatpuré

170 g kikärtsmjöl

2 tsk bakpulver

Ca 1 dl rapsolja för pensling av biffarna

Salt och mer peppar efter smak

 

Till servering:

Exempelvis hamburgerbröd, krispig sallad, tomat och växtbaserad majonnäs.

 

Gör så här

Tillsätt olja och lök i en uppvärmd stekpanna/kastrull/stekbord och stek den på medelvärme tills löken är riktigt brynt. Tillsätt svarta bönor och morötter. Stek blandningen tills den blir torr. Detta går också att baka av i en ugn på 175 °C i cirka 20 minuter. Rör om efter halvtid. Se till att den är så torr som möjligt. Massan måste förlora vätska.

Tillsätt sist vitlök, paprika, spiskummin, svartpeppar, Sambal oelek, salt och ta bort från värmen. Vänd ner bönblandningen i ett bleck (eller flera om du gör en stor sats) och mosa den med en stöt. Obs! Mixa den inte slät. Låt svalna.

Blanda i vinäger, tomatpuré, kikärtsmjöl och bakpulver. Se till att ingredienserna är ordentligt blandade. Forma därefter till biffar eller den form du önskar.

Biffarna blir bäst om de steks på ett stekbord/panna, men annars kan det göras i ugnen: Olja in handflatorna (med handskar) för att förhindra att degen fastnar och forma biffar som du lägger på ett smort ugnsbleck eller bakplåtspapper. Pensla biffarna och kör i konvektionsugn på 200°C i cirka 20 minuter. Vänd biffarna efter halva tiden.

 

Tage Lindblom® All rights reserved