Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Chana chaat

Chaana chat

10 portioner

 

1 kg Bonduelle Easy- bag kikärter *19025

3 st. kokta, skalade medelstora potatisar

50 g tärnad gul lök

120 g tärnad grön paprika

200 g tärnad tomat

100 g färsk koriander

2 msk olivolja

1 tsk salt

2 tsk Sambal oelek

1 tsk paprikapulver

2 msk spiskummin

2 msk mild curryblandning, t ex Garam Masala

½ dl mango chutney

1 dl rapsolja till grillning

2 tsk pressad lime

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg kikärtorna i ett blandkärl. Tillsätt olja, Sambal oelek, salt, mango chutney, paprikapulver, spiskummin, curryblandning och blanda väl.

Bred ut kikärtorna på ett tillräckligt stort ugnsbleck så att de endast ligger i ett tunt lager. Sätt in i ugnen i cirka 15 - 20 min eller tills de har fått en gyllene färg. Låt svalna.

Skölj, skala och tärna tomat och grön paprika. Finhacka lök och koriander. Dela potatisen i tärningsstora bitar. Blanda försiktigt samman allt som är hackat med de rostade kikärtorna, pressad lime och olivolja. Smaka av med extra limejuice, salt och peppar.

Servera på ett fat eller i en låg skål. Dekorera med lime, rostad lök eller eget val.

 

Tage Lindblom® All rights reserved