Chaana chat
10 portioner
1 kg Bonduelle Easy- bag kikärter *19025
3 st. kokta, skalade medelstora potatisar
50 g tärnad gul lök
120 g tärnad grön paprika
200 g tärnad tomat
100 g färsk koriander
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 tsk Sambal oelek
1 tsk paprikapulver
2 msk spiskummin
2 msk mild curryblandning, t ex Garam Masala
½ dl mango chutney
1 dl rapsolja till grillning
2 tsk pressad lime
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg kikärtorna i ett blandkärl. Tillsätt olja, Sambal oelek, salt, mango chutney, paprikapulver, spiskummin, curryblandning och blanda väl.
Bred ut kikärtorna på ett tillräckligt stort ugnsbleck så att de endast ligger i ett tunt lager. Sätt in i ugnen i cirka 15 - 20 min eller tills de har fått en gyllene färg. Låt svalna.
Skölj, skala och tärna tomat och grön paprika. Finhacka lök och koriander. Dela potatisen i tärningsstora bitar. Blanda försiktigt samman allt som är hackat med de rostade kikärtorna, pressad lime och olivolja. Smaka av med extra limejuice, salt och peppar.
Servera på ett fat eller i en låg skål. Dekorera med lime, rostad lök eller eget val.