Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Friterad risgrynsgröt

Friterad risgrynsgröt

Risgrynsgröt

8 dl grötris *60003

4 dl vatten

2 kanelstång

1 tsk salt

6 dl mjölk

Socker

 

Pannkakssmet

8 ägg

6 dl mjölk

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

 

Fritering

5 dl matolja

 

1 dl socker

2 tsk kanel

 

Servering

Jordgubbssylt *26271

 

Gör så här

Risgrynsgröt

Koka upp ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp och låt svälla på svag värme under lock i 30 minuter. Gröten ska vara fast nog att forma till bollar. Smaka av med socker. Låt gröten svalna och forma sedan bollar av den. Ställ in bollarna i frysen i minst en timme.

 

Pannkakssmet

Blanda äggen med hälften av mjölken, mjölet och salt i en skål. Vispa smeten klumpfri och späd med resten av mjölken. Låt svälla en stund.

 

Bollar

Ta ut bollarna ur frysen. Doppa dem i pannkakssmeten två gånger. Hetta upp oljan till 170 grader. Fritera bollarna i omgångar i 2-4 minuter, tills de fått gyllenbrun färg. Ta upp bollarna med hålslev och lägg på hushållspapper. Blanda socker och kanel. Vänd de friterade bollarna i sockerblandningen. Låt dem svalna en aning. Servera med jordgubbssylt.

 

 

 

 

Tage Lindblom® All rights reserved