Kolapaj med kokosflakes & tranbär
10 portioner
Pajskal:
125 g Smör
0,5 dl Brun farin
1 dl Havregryn
2,25 dl Vetemjöl
1 msk Kallt vatten
Kolafyllning:
3 dl Köksgrädde *2107
1,5 dl Honung *39085
5 dl Brun farin
50 g Smör
Garnering:
1,5 dl Torkade tranbär *60308
1 dl Pumpakärnor *60113
1 dl Kokosflakes *60111
Torkade sockertång flakes *17100
Köksgrädde *2107
Köksfraiche *2106
Gör så här
Lägg alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, försök få lite höga kanter på pajen. Nagga och kyl i ca 30 minuter.
Blanda alla ingredienser till kolafyllningen i en kastrull. Sjud upp under omrörning och låt sjuda tills smeten når 125 grader (50-60 minuter).Rör om lite då och då så den inte bränns. Är du osäker funkar kulprovet utmärkt att göra.
Grädda pajskalet i 175 grader i ca 13 minuter. Låt svalna.
Häll kolasmeten i pajskalet och garnera med torkade tranbär, pumpakärnor, kokosflakes och torkad sockertång. Ställ svalt minst 30 minuter.
Servera med vispad grädde/fraiche 50/50.