Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Kolapaj med kokosflakes & tranbär

Kolapaj med kokosflakes & tranbär

10 portioner

 

Pajskal:

125 g Smör

0,5 dl Brun farin

1 dl Havregryn

2,25 dl Vetemjöl

1 msk Kallt vatten

 

Kolafyllning:

3 dl Köksgrädde *2107

1,5 dl Honung *39085

5 dl Brun farin

50 g Smör

 

Garnering:

1,5 dl Torkade tranbär *60308

1 dl Pumpakärnor *60113

1 dl Kokosflakes *60111

Torkade sockertång flakes *17100

Köksgrädde *2107

Köksfraiche *2106

 

Gör så här

Lägg alla ingredienserna till pajskalet i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter, försök få lite höga kanter på pajen. Nagga och kyl i ca 30 minuter.

Blanda alla ingredienser till kolafyllningen i en kastrull. Sjud upp under omrörning och låt sjuda tills smeten når 125 grader (50-60 minuter).Rör om lite då och då så den inte bränns. Är du osäker funkar kulprovet utmärkt att göra.

Grädda pajskalet i 175 grader i ca 13 minuter. Låt svalna.

Häll kolasmeten i pajskalet och garnera med torkade tranbär, pumpakärnor, kokosflakes och torkad sockertång. Ställ svalt minst 30 minuter.

Servera med vispad grädde/fraiche 50/50.

 

Tage Lindblom® All rights reserved