Krämig Citronpasta
8–10 Portioner
1 st morot
1 st fänkål
1 st gul lök
1 msk TL Hackad Vitlök *80438
1 kg TL Lasagnette EKO KRAV *60206
1 liter TL Köksgrädde 30% *2107
100g TL Hårdostflakes *71130
0,5 dl hönsbuljong
färsk dragon
färsk timjan
lagerblad
1 dl vatten
4 dl Monte Flor Vitt Vin EKO 13,4% *84220
1 msk Bresc Citrongräspuré *80443
1 tsk Bresc Pressad Chili *80437
zest och juice från två citroner
GÖR SÅ HÄR:
Tärna morot, lök, fänkål och fräs tillsammans med hackad vitlök i en panna med olja på medelhög
värme. När grönsakerna har mjuknat och fått en gyllengulfärg gå i med vin och ett knippe
av färska örter. Höj värmen och låt alkoholen koka bort. Slå därefter i vatten och hönsbuljong,
låt allt koka i ca. 5 minuter.
Sänk värmen så att det sjuder och gå i med grädde, juice från en citron, citrongräs, chili och
hårdostflakes. Lyft bort örtknippet och mixa såsen slät i matberedare eller med en stavmixer,
låt sedan sjuda till lagom konsistens.
Koka lasagnetterna nästan klara i rikligt saltat vatten. Lyft ur pastan och låt den koka färdigt
i såsen. Vänd ner citronzest i såsen och smaka av om det behöver mer syra från citron. Toppa
med ytterligare hårdostflakes.
Tips!
Avsluta gärna pastan med 2 msk Jimmy Tartufi Tryffelsås 5% *85001