Mild Kormagryta med aubergine, bönor & spenat
10 portioner
400 g Bonduelle fryst grillad grönsaksmix *18000
200 g Bonduelle Easy bag kidneybönor *19030
50 g färsk eller tinad fryst spenat
3 msk flytande margarin
10 g solroskärnor
20 g riven kokos
50 g tärnad gul lök
300 g skivad morot
20 g pressad vitlök
20 g pressad eller riven ingefära
20 g russin
4 krm kardemumma
3 msk mild curry
3 dl kokosmjölk
3 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong, pulver
Ev. majsstärkelse till redning
4 msk pressad lime
Salt och extra curry efter smak
Till servering:
Basmatiris och chutney
Gör så här
Rosta solroskärnor och riven kokos med margarin i en gryta på medelvärme tills de har fått färg. Tillsätt lök, morot, vitlök, ingefära, russin och alla kryddor. Häll i kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra i cirka 5 - 10 min.
Mixa såsen t ex med stavmixer (innan du tillsätter grönsaksmix, bönor och spenat). Låt koka upp till serveringstemperatur (minst 70°C). Smaka av med lime, curry och salt.
Serveras med basmatiris och en god chutney.