Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Mild kormagryta med aubergine, bönor & spenat

Mild Kormagryta med aubergine, bönor & spenat

10 portioner

 

400 g Bonduelle fryst grillad grönsaksmix *18000

200 g Bonduelle Easy bag kidneybönor *19030

50 g färsk eller tinad fryst spenat

3 msk flytande margarin

10 g solroskärnor

20 g riven kokos

50 g tärnad gul lök

300 g skivad morot

20 g pressad vitlök

20 g pressad eller riven ingefära

20 g russin

4 krm kardemumma

3 msk mild curry

3 dl kokosmjölk

3 dl vatten

2 msk grönsaksbuljong, pulver

Ev. majsstärkelse till redning

4 msk pressad lime

Salt och extra curry efter smak

 

Till servering:

Basmatiris och chutney

 

Gör så här

Rosta solroskärnor och riven kokos med margarin i en gryta på medelvärme tills de har fått färg. Tillsätt lök, morot, vitlök, ingefära, russin och alla kryddor. Häll i kokosmjölk, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra i cirka 5 - 10 min.

Mixa såsen t ex med stavmixer (innan du tillsätter grönsaksmix, bönor och spenat). Låt koka upp till serveringstemperatur (minst 70°C). Smaka av med lime, curry och salt.

Serveras med basmatiris och en god chutney.

 

Tage Lindblom® All rights reserved