Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Panerad zucchini med matvetepilaff & tångskagen

Zucchini med matvetepilaff & tångskagen

10 portioner

 

Röra:

20 g finhackad rödlök

20 g dill eller gräslök

300 g växtbaserad fraiche

40 g tångcaviar

0,5 krm vitpeppar

1 msk pressad citron

 

Matvetepilaff:

2 dl vatten

1 msk grönsaksbuljong, pulver

20 g strimlad kronärtskocka

20 g strimlad soltorkad tomat i olja

20 g färsk eller fryst dill

3 msk olja från soltorkad tomat

1 kg tinad Bonduelle fryst matvete och linser *18008

 

Panerad zucchini:

1 kg (20 st. skivor) skivad, tinad Bonduelle fryst grillad zucchini *18006

2 dl Aquafaba, dvs bönspad från kikärtor på burk (alt. ägg)

55 g majsstärkelse

100 g ströbröd (alt. glutenfritt ströbröd)

2 dl rapsolja till stekning

Salt och peppar efter smak

 

Till servering:

Citron och färsk dill

 

Gör så här

Tina den skivade zucchinin.

Gör kall sås: Finhacka dill, alternativt gräslök, och rödlök. Blanda samman med färskost/fraiche och tångcaviar. Smaka av med vitpeppar och citron och eventuellt med salt. Håll såsen kall till servering.

Gör pilaff: Koka upp vatten med buljong. Strimla kronärtskocka och blanda ihop med strimlade soltorkade tomater, dill, olja från soltorkad tomat och matvete/linsblandning i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Värm upp till uppnådd serveringstemperatur på 70 °C och ställ undan till servering.

Panera zucchini: Blanda lite salt och peppar med kikärtsspadet Aquafaba eller ägg och rör om. Vänd sedan zucchini i maizena, doppa i Aquafaba alt. ägg och slutligen vänd i ströbröd. Stek i medelvärme på panna/stekbord med olja, eller pensa dem på smorda ugnsbleck i varmluftsugn 225°C  i cirka 15 - 20 minuter, tills de är gyllenbruna.

Servera med citron och dillkvist, samt matvetepilaff och tångcaviarröra.

 

Tage Lindblom® All rights reserved