Zucchini med matvetepilaff & tångskagen
10 portioner
Röra:
20 g finhackad rödlök
20 g dill eller gräslök
300 g växtbaserad fraiche
40 g tångcaviar
0,5 krm vitpeppar
1 msk pressad citron
Matvetepilaff:
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong, pulver
20 g strimlad kronärtskocka
20 g strimlad soltorkad tomat i olja
20 g färsk eller fryst dill
3 msk olja från soltorkad tomat
1 kg tinad Bonduelle fryst matvete och linser *18008
Panerad zucchini:
1 kg (20 st. skivor) skivad, tinad Bonduelle fryst grillad zucchini *18006
2 dl Aquafaba, dvs bönspad från kikärtor på burk (alt. ägg)
55 g majsstärkelse
100 g ströbröd (alt. glutenfritt ströbröd)
2 dl rapsolja till stekning
Salt och peppar efter smak
Till servering:
Citron och färsk dill
Gör så här
Tina den skivade zucchinin.
Gör kall sås: Finhacka dill, alternativt gräslök, och rödlök. Blanda samman med färskost/fraiche och tångcaviar. Smaka av med vitpeppar och citron och eventuellt med salt. Håll såsen kall till servering.
Gör pilaff: Koka upp vatten med buljong. Strimla kronärtskocka och blanda ihop med strimlade soltorkade tomater, dill, olja från soltorkad tomat och matvete/linsblandning i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Värm upp till uppnådd serveringstemperatur på 70 °C och ställ undan till servering.
Panera zucchini: Blanda lite salt och peppar med kikärtsspadet Aquafaba eller ägg och rör om. Vänd sedan zucchini i maizena, doppa i Aquafaba alt. ägg och slutligen vänd i ströbröd. Stek i medelvärme på panna/stekbord med olja, eller pensa dem på smorda ugnsbleck i varmluftsugn 225°C i cirka 15 - 20 minuter, tills de är gyllenbruna.
Servera med citron och dillkvist, samt matvetepilaff och tångcaviarröra.