Refried beans
10 portioner
800 g Bonduelle Easybag mixbönor *19037
40 g hackad rödlök
2 msk spiskumin alt. Tacospice
1 msk Sambal oelek
1 msk pressad vitlök
Cirka 5 dl vatten
2 dl Ajvar relish (alt. tomatsalsa)
2 msk sojasås (alt. glutenfri sojasås)
Olivolja till stekning
Till servering:
Exempelvis koriander, gräddfil och nachochips
Gör så här
Skala och hacka löken fint. Sätt en panna eller tjockbottnad gryta på medelhög värme. Detta går också att tillaga på stekbord/stimmkittel. Stek löken i olivoljan tills den mjuknar. Tillsätt bönor och kryddor. Stek i ca 5 minuter under omrörning.
Tillsätt lite av vattnet och låt puttra 10-15 minuter, tillsätt mer vatten allt eftersom. När bönorna börjar spricka lite, låt det sista vattnet koka bort. Du kan mosa bönorna med en stor sked eller stöt, men inte för fint. Det är jättegott med lite bitar kvar.
Tillsätt Ajvar, sojasås, Sambal oelek och blanda runt. Smaka av och servera med t ex koriander, gräddfil och nachochips.