Sabish - aubergine, ägg & bulgursallad
10 portioner
250 g Bonduelle fryst aubergine *18005
250 g Bonduelle fryst bulgur & linsblandning *18009
100 g Bonduelle Easy- bag kikärtor *19025
10 st hårdkokta ägg
50 g skivad vårlök
350 g färgglad blandsallad
200 g tärnad gurka
20 g färsk mynta
Solrosdressing:
150 g rostade solroskärnor
2 msk rapsolja
3 dl havredryck/grädde
20 g pressad vitlök
2 msk spiskummin
0,5 tsk salt
1 msk pressad citron
Gör så här
Tina upp bulgurblandningen på två separata bleck.
Lägg auberginerna på ett ugnsbleck. Pensla på med olja och rosta av i en konvektionsugn på 200°C i 10 minuter. Låt svalna.
Koka äggen tills de är hårdkokta och låt dem svalna.
Rosta solroskärnor i en panna eller ugn med olja tills de har fått färg eller tills de börjar ”poppa”. Låt svalna. Mixa de rostade solroskärnorna med olja, havredryck samt resten av ingredienserna i en kraftig blender. Mixa de rostade solroskärnorna med 2 dl av havredrycken, olja samt resten av ingredienserna i en kraftig blender. Tillsätt mer havredryck tills konsistensen är lagom rinnig.
Skala och dela äggen. Skiva gurka och vårlök. Hacka mynta. Skölj kikärtorna.
Lägg ut salladen på ett stort serveringsfat, och varva alla ingredienser. Toppa salladen med solrosdressingen och servera.