Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Sabish - aubergine, ägg & bulgursallad

Sabish - aubergine, ägg & bulgursallad

10 portioner

 

250 g Bonduelle fryst aubergine *18005

250 g Bonduelle fryst bulgur & linsblandning *18009

100 g Bonduelle Easy- bag kikärtor *19025

10 st hårdkokta ägg

50 g skivad vårlök

350 g färgglad blandsallad

200 g tärnad gurka

20 g färsk mynta

 

Solrosdressing:

150 g rostade solroskärnor

2 msk rapsolja

3 dl havredryck/grädde

20 g pressad vitlök

2 msk spiskummin

0,5 tsk salt

1 msk pressad citron

 

Gör så här

Tina upp bulgurblandningen på två separata bleck.

Lägg auberginerna på ett ugnsbleck. Pensla på med olja och rosta av i en konvektionsugn på 200°C i 10 minuter. Låt svalna.

Koka äggen tills de är hårdkokta och låt dem svalna.

Rosta solroskärnor i en panna eller ugn med olja tills de har fått färg eller tills de börjar ”poppa”. Låt svalna. Mixa de rostade solroskärnorna med olja, havredryck samt resten av ingredienserna i en kraftig blender. Mixa de rostade solroskärnorna med 2 dl av havredrycken, olja samt resten av ingredienserna i en kraftig blender. Tillsätt mer havredryck tills konsistensen är lagom rinnig.

Skala och dela äggen. Skiva gurka och vårlök. Hacka mynta. Skölj kikärtorna.

Lägg ut salladen på ett stort serveringsfat, och varva alla ingredienser. Toppa salladen med solrosdressingen och servera.

 

Tage Lindblom® All rights reserved