Southern soul - grönsaks & bönchili
10 portioner
200 g tärnad rödlök
100 g avrunnen, Bonduelle Easybag majs *19023
250 g tärnad morot
4 msk pressad vitlök
1 tsk Sambal oelek
2 tsk kakao
2 dl Ajvar relish
1 msk rökt paprikapulver (alt. 1 tsk Liquid smoke)
1 msk torkad oregano
1 msk spiskummin alt. Tacospice
2 dl vatten
2 dl rött matlagningsvin
3 msk mörk sirap (kan uteslutas)
1 msk grönsaksbuljong, pulver
200g vegetarisk färs
300 g sköljda Bonduelle Easybag mixbönor *19037
500 g skivad kokt minutpotatis (alt. sötpotatis)
1 kg Bonduelle Easybag ratatouille *19021
1 dl rapsolja till stekning
Till servering: Mjukt bröd, t ex källarfranska med bredbar färskost.
Gör så här
Tillsätt olja i en stor kastrull. Stek löken, majsen och morötterna mjuka i medelvärme. Lägg sedan i vitlök, Sambal oelek och alla kryddor. Blanda med lökblandningen och fortsätt att steka en stund. Tillsätt vatten, matlagningsvinet, sirap och buljong. Låt det puttra i 5 minuter. Lägg därefter i de sköljda bönorna, färsen, kokt potatis och Ajvar relish. Ratatouillen läggs i sist.
Låt det koka upp till serveringstempratur, minst 70 °C. Smaka av med salt och peppar, smaken kan justeras med mer Ajvar relish. Serveras med mjukt bröd och bredbar färskost.