Mina favoriter (0)


Inga produkter...
Visa alla favoriter
0

Sothern soul - grönsaks & bönchili

Southern soul - grönsaks & bönchili

10 portioner

200 g tärnad rödlök

100 g avrunnen, Bonduelle Easybag majs *19023

250 g tärnad morot

4 msk pressad vitlök

1 tsk Sambal oelek

2 tsk kakao

2 dl Ajvar relish

1 msk rökt paprikapulver (alt. 1 tsk Liquid smoke)

1 msk torkad oregano

1 msk spiskummin alt. Tacospice

2 dl vatten

2 dl rött matlagningsvin

3 msk mörk sirap (kan uteslutas)

1 msk grönsaksbuljong, pulver

200g vegetarisk färs

300 g sköljda Bonduelle Easybag mixbönor *19037

500 g skivad kokt minutpotatis (alt. sötpotatis)

1 kg Bonduelle Easybag ratatouille *19021

1 dl rapsolja till stekning

 

Till servering: Mjukt bröd, t ex källarfranska med bredbar färskost.

 

Gör så här

Tillsätt olja i en stor kastrull. Stek löken, majsen och morötterna mjuka i medelvärme. Lägg sedan i vitlök, Sambal oelek och alla kryddor. Blanda med lökblandningen och fortsätt att steka en stund. Tillsätt vatten, matlagningsvinet, sirap och buljong. Låt det puttra i 5 minuter. Lägg därefter i de sköljda bönorna, färsen, kokt potatis och Ajvar relish. Ratatouillen läggs i sist.

Låt det koka upp till serveringstempratur, minst 70 °C. Smaka av med salt och peppar, smaken kan justeras med mer Ajvar relish. Serveras med mjukt bröd och bredbar färskost.

 

Tage Lindblom® All rights reserved