Tages somriga Gazpacho
10 portioner
400 g Grillad paprika i bitar *62015
1 liter Krossad tomat *10635
250 g Hackad soltorkad tomat *62027
1,5 st Färska gurkor
2-3 msk Rödvinsvinäger *64040
2-3 tsk Salt
5-6 dl Vatten
2 st Finhackade schalottenlökar
Olivolja *54050
Nymalen svartpeppar
Gör så här
Skär gurkan i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med paprika, soltorkad tomat och krossade tomater. Mixa tills du har en slät röra.
Tillsätt rödvinsvinäger, salt och vatten. Mängden vatten kan man öka eller minska efter smak. När soppan har fått önskad konsistens krydda upp med salt och ev mer rödvinsvinäger.
Soppan serveras kyld med finhackad schalottenlök, ringlad olivolja och nymalen svartpeppar samt nybakat bröd eller krutonger on the side.